Over ons

DBL Verlichting is gespecialiseerd in armaturen voor de buitenverlichting. Prestaties in creativiteit, energiebesparing en duurzaamheid van onze armaturen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ragni, Rechlaternen en Veelite zijn de fabrikanten die wij vertegenwoordigen en waar het om productontwikkeling gaat DBL Verlichting een belangrijke plaats inneemt.

Ragni, een familie bedrijf, sinds 1927 gevestigd in Cagnes-sur-Mer. In deze moderne fabriek vindt de productie van de buitenverlichtingsarmaturen plaats. In Tourettes worden masten en uithouders geproduceerd. Ragni hecht aan architectuur en vormgeving. Externe ontwerpers, zoals o.a. de Porsche Design Studio, ontwerpen in opdracht van Ragni.

Rechlaternen, sinds 1898, is een van de oudste en meest traditionele buitenverlichtingsfabrikanten van Duitsland. In 115 jaar van gaslantaarn naar led. De klassieke "Altstadt Leuchten" van Rechlaternen verwijzen naar "toen". Naast hun standaard lijn buitenverlichtingsarmaturen zijn ze buitengewoon goed om ideeën van architecten te realiseren. Specialiteit: led ombouwsets op maat gemaakt voor bestaande armaturen. Deze zijn eenvoudig te plaatsen in buitenverlichtingsarmaturen met als resultaat een geweldige energiebesparing. En daarnaast het renoveren van klassieke oude armaturen waarbij ook de lichttechniek compleet vernieuwd wordt.

Veelite, in 1984 gevestigd te Waterford Ierland, is specialist in energie besparende verlichting voor parkeerplaatsen en parkeergarages. Veel van de Veelite armaturen zijn voorzien van led lichtbronnen.

Naast het vakmanschap en ervaring van onze fabrieken hebben de medewerkers van DBL Verlichting samen meer dan 50 jaar ervaring met het verlichten van de openbare ruimte.